De eerste glasvezelaansluiting bij Top Bakker Sellink in Meddo. Vlnr: Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, wethouder Gert-Jan te Gronde en bakker Erik Sellink.
De eerste glasvezelaansluiting bij Top Bakker Sellink in Meddo. Vlnr: Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, wethouder Gert-Jan te Gronde en bakker Erik Sellink. (Foto: PR)

Bakker Sellink als eerste aangesloten op glasvezelnetwerk in buitengebied

MEDDO - Wethouder Gert-Jan te Gronde sloot woensdagmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, Top bakker Sellink aan Geldereschweg in Meddo aan op glasvezelnetwerk van CIF. Top bakker Sellink is een van de eerste klanten in het buitengebied van Winterswijk, die gebruik maakt van het supersnelle netwerk.

De lokale verkoper Decorsign ICT & Internet B.V. was aanwezig om de technische voorbereidingen te treffen. Initiatiefnemers van de Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk (SBBW), Dick te Voortwis, Jan Bent, Dinant Eggink en Gosse Visser, zijn blij dat de eerste aansluiting een feit is. SBBW heeft zich jarenlang ingezet om glasvezel in het buitengebied van Winterswijk te realiseren.

"Het was een mooi moment vanmiddag in Winterswijk", zegt Piet Grootenboer. "We zijn tevreden dat de aanleg van glasvezel voorspoedig verloopt en dat we eind dit jaar iedereen ook aangesloten hebben. Dit is voor ons een belangrijke mijlpaal. We vinden het heel belangrijk om samen met SBBW, de wethouder en de lokale verkoper hierbij stil te staan. Het is wederom een belangrijke stap in de ontwikkeling van het buitengebied."

Wethouder is blij met glasvezel
Wethouder Gert-Jan te Gronde is verheugd met de komst van glasvezel in Winterswijk. "Als gemeente zijn we hartstikke trots dat het gelukt is. De huishoudens en bedrijven krijgen nu eindelijk glasvezel en zijn klaar voor de toekomst. We zijn vooral SBBW erg dankbaar dat zij zich jarenlang hebben ingezet hebben om glasvezel ook voor het buitengebied toegankelijk te maken. Zonder hun inzet was dit niet gelukt."

SBBW heeft de klus geklaard
Dick te Voortwis licht toe: "Heel Winterswijk wordt voorzien van glasvezel en daarmee is onze taak volbracht. De vraag naar een goede verbinding en ook het aanbod van diensten wordt steeds groter. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor zorg op afstand, onderwijs, video on demand en de agrarische sector. Winterswijk is met de komst van glasvezel klaar voor de toekomst."

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

Meer berichten