Logo winterswijkseweekkrant.nl


De Jacobskerk in Mondriaankleuren tijdens Piet is Jarig.
De Jacobskerk in Mondriaankleuren tijdens Piet is Jarig. (Foto: Gerben Olthof)

Mondriaan kleurt Jacobskerk

WINTERSWIJK - Villa Mondriaan viert op zaterdagavond 23 september het laatste weekend van de tentoonstelling Figuratie in Stijl op grootse wijze. Gedurende deze avond wordt de Jacobskerk van 19.00 tot 0.00 uur verlicht met een prachtige projectie in Mondriaan-stijl.

Als muzikale omlijsting zullen de favoriete stijlen van Mondriaan, boogiewoogie en jaren '20 jazz, als muzikale pop-up optredens rondom de kerk plaatsvinden.

Ook in Villa Mondriaan zijn er tijdens de speciale avondopenstelling ieder half uur verschillende optredens met Mondriaans favoriete muziek. Het museum kan van 17:00 tot 21:00 uur bezocht worden voor maar 5 euro per persoon. Ook kan de tentoonstelling Figuratie in Stijl worden bekeken. In deze tentoonstelling kunt u voor de allerlaatste keer het verrassende figuratieve werk van de leden van De Stijl ontdekken.

Parijse sfeer
Vanuit de horeca in Winterswijk krijgt men het beste uitzicht op de kleurrijk belichte kerk. Speciaal voor deze avond hult restaurant Hertog Karel van Gelre zich in de Parijse sfeer van de jaren 20. Gasten kunnen genieten van een speciaal 3-gangen menu geïnspireerd door de belangrijke woonplaatsen van Mondriaan: Winterswijk, Parijs en New York. Dit Mondriaanarrangement is beschikbaar voor 31,50 euro inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Figuratie in Stijl. Later op de avond zal ook live boogiewoogie-muziek gespeeld worden. Reserveren kan via de website van Hertog Karel van Gelre.

Mondriaan by Night. Villa Mondriaan Zonnebrink 4, Winterswijk. Zaterdag 23 september. Open van 17.00 tot 21.00 uur. Entree 5 euro.

villamondriaan.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox