Logo winterswijkseweekkrant.nl


Jasper Schutten met gitaar in zijn winkel aan de Meddosestraat. ‘De baard is tijdelijk. Ik ben in oktober figurant bij de Slag om Grolle’.
Jasper Schutten met gitaar in zijn winkel aan de Meddosestraat. ‘De baard is tijdelijk. Ik ben in oktober figurant bij de Slag om Grolle’. (Foto: Han van de Laar)

'Beginnende bands podium geven'

"Wie een mooie nieuwe gitaar zoekt kan altijd bij mij terecht. Ik ruil ook in", zegt Jasper Schutten eigenaar van de muziekwinkel. Het pand aan de Meddosestraat 58 waarin Jasper Muziek is gevestigd dateert uit 1901. Er zijn nog originele aspecten uit die tijd te ontdekken. Binnen hangen de spiksplinternieuwe gitaren te pronken.

(door Han van de Laar)

WINTERSWIJK - Jasper Muziek is onder ander dealer van het topmerk Fender. Maar ook Orange, Marshall, Mayson, Doodad en Vox worden goed verkocht. "Ik ben een echte cherrypicker. Ik zoek de kersjes er uit. Ik wil dan ook dat mijn klanten tevreden zijn, verliefd worden op hun gitaar". Samen kijken we naar de afstelling, de grootte etc. De gitaar moet bij je passen. Je moet er een goed gevoel bij hebben." Naast de gitaren worden er momenteel ook veel ukeleles verkocht, daarnaast banjo's en mandolines. Er is tevens bladmuziek verkrijgbaar en diverse attributen, zoals drumstokken en poetsmiddelen voor blaasinstrumenten.

Huiskamer
Behalve de verkoop repareert Jasper ook. Hij laat binnenkort de achterzijde van de winkel zó verbouwen dat de werkplaats een soort huiskamer wordt. Hier kunnen muzikanten elkaar ontmoeten en/of even wachten terwijl de gitaar wordt gerepareerd.

Jasper: "Ik heb dit pand in 2010 overgenomen en na een opknapperiode ben ik in 2011 van start gegaan. Ik speelde zelf al vroeg in bandjes. Les heb ik nooit gehad, wel even blokfluitles, maar dat vond ik verschrikkelijk. Ik heb toen gespaard voor een gitaar en mezelf aangeleerd om te spelen."

Liefde voor de gitaar
Zijn liefde voor de gitaar komt tot uiting in de winkel. Jasper heeft klanten uit de hele regio. Hij wil ook graag een podium bieden aan jonge muzikanten. "In de horeca is vaak geen plek voor hen, want zowel band als publiek is te jong om alcohol te nuttigen. Daar wordt dan door de uitbater te weinig aan verdiend. Veel andere podia zijn er niet meer. Daarom heb ik, toen de winkel vijf jaar bestond in 2016, een festival georganiseerd, letterlijk in mijn achtertuin. Daar laat ik juist ook beginnende bandjes optreden. Veel van die gitaristen zijn trouwe klant van mij. Het is leuk als ze een keer voor een groter publiek kunnen spelen. Tot nu toe is het twee keer geweest. Zoals het er nu naar uitziet, vindt in 2018 de derde editie plaats."

Mede door zijn contacten in de muziek wordt hij regelmatig gevraagd een line-up samen te stellen, zoals bij het Food Truck Festival. "Je moet dan wel divers en breed programmeren. Het moet niet zo zijn dat het publiek wegloopt. Maar op deze wijze bouw je ook weer een mooi bestand op."

jaspermuziek.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox