Logo winterswijkseweekkrant.nl


Met zangcoach Ellen Pieterse werden ademhalings- en stemoefeningen gedaan en diverse nummers doorgenomen. (Foto: Ans ter Horst)
Met zangcoach Ellen Pieterse werden ademhalings- en stemoefeningen gedaan en diverse nummers doorgenomen. (Foto: Ans ter Horst) (Foto: Ans ter Horst)

Classic WM druk met voorbereidingen voor concert Viva l'Opera!

De ongeveer 50 leden en een vijftal projectleden van het regionaal gemengd koor Classic WM bereiden zich op het moment intensief voor op het jaarlijkse najaarsconcert. Dit keer niet in Theater De Storm maar in de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat 5 te Groenlo wordt twee keer opgetreden: namelijk op zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 november.

WINTERSWIJK - Daarvoor zijn er naast de normale zangrepetities op maandagavond in Winterswijk een workshop zang door de zangpedagoge en vocaliste Ellen Pieterse uit Eefde en op enkele zondagen repetities met choreografe Marianne Veldkamp-Vieberink om er wat meer beweging en spel in te brengen. In de sfeervolle accommodatie met de prachtige akoestiek worden meerdere podia opgebouwd.

Voor de Grolse kerk is dit keer gekozen vanwege de centrale ligging, omdat zo'n twintig leden en hun aanhang èn dirigent Emile Engel uit Oost Gelre en Berkelland komen.
Op het programma van Viva l'Opera staan bijna 30 grote koorwerken en aria's uit diverse opera's. Er worden ontroerende, grappige, strijdlustige en romantische werken gezongen van Mascagni, Mozart, Bellini, Rossini en vooral Verdi.

Solisten uit eigen kring
De solisten zijn uit eigen kring, zoals Enneke Klomps, Marjon Westerdiep, Albert Dik, Henk van Duinen, Martin Hogenkamp en Gerard Oxener. Zij zingen solo, of als duo dan wel met het koor o.a. het Paaskoor, ll Santo Nome di Dio en Wenn der Freude Tränen Fliessen. Daarnaast zingt sopraan en oud-lid Marijke ten Kate enkele liederen. Voor de techniek tekent John te Dorsthorst en voor de visuals André te Hennepe.

De begeleiding doet pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht op vleugel. Hij speelt als intermezzo Miserere du Trovatore. Op zaterdagavond speelt bij enkele nummers Wim Ruessink uit Winterswijk het orgel bespelen, terwijl ook Evert-Jan begeleidt. Voor de zondag zoekt Classic WM nog een andere organist. Violist Papillon Boddeke uit Zutphen werkt eveneens mee.

Dirigent Engel vindt Classic WM een fantastische groep om mee te werken. "In de afgelopen zeven jaar hebben de zangers en zangeressen zich ontwikkeld tot een behoorlijk hoog niveau.' Koor en bestuur durven volgens hem steeds grotere uitdagingen aan. "Er is een grote bereidheid om zich te verbreden en te verbeteren. Muzikaal zijn grote stappen gemaakt."

Kaartverkoop
Viva l'Opera! Zaterdag 4 november 20 uur, zo. 5 november 14.30 uur. Toegang € 22,50 inclusief programma. Kaartverkoop via de VVV-kantoren van Winterswijk, Groenlo en Lichtenvoorde, via www.classicwm.nl en bij Lijstenmakerij Ter Horst, Weurden 72 Winterswijk (op do., vr. en za.)

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox