Logo winterswijkseweekkrant.nl


(c) De Persgroep
(c) De Persgroep

Katholieken kerken in Oost Achterhoek gaan samenwerken

De parochie Sint Ludger gaat samenwerken met de parochie Sint Paulus (Groenlo en omstreken). Onder de parochie St. Ludger horen de r.k. kerken van Aalten, Bredevoort, Harreveld, Lichtenvoorde, Meddo, Lichtenvoorde, Vragender, Winterswijk en Zieuwent.

Het team van pastores is voortaan werkzaam in beide parochies met in totaal 17 dorpen. Op zondag 17 september om 11.00 uur is er een feestelijke Eucharistieviering in de Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde. Hierin wordt het pastorale team gepresenteerd en de H. de Jong geïnstalleerd als pastoor van de St. Ludgerarochie. Het team bestaat uit: pastoor H. de Jong, diaken R. den Hartog, diaken C. Peters, pastoraal werker H. Bresser-Elfrink, pastoraal werker J. Droste en pastoraal werker A. Zoet.

Diaken Den Hartog is sinds kort in de Achterhoek en woont in Vragender. Zijn titel als diaken is maar van korte duur. In november wordt hij in Utrecht tot priester gewijd.
De installatie en presentatie in Lichtenvoorde wordt namens de aartsbisschop van Utrecht verricht door vicaris drs. J.G.M. Pauw.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox