Logo winterswijkseweekkrant.nl


Vlnr, staand: Harrie Garritsen en Frans Mul van de Winterswijkse Uitdaging, architect René Scholten, 
voor: Luuk Assinck en Stephan Kersten.
Vlnr, staand: Harrie Garritsen en Frans Mul van de Winterswijkse Uitdaging, architect René Scholten, voor: Luuk Assinck en Stephan Kersten. (Foto: PR)

Eerste match Beursvloer al gemaakt!

Al voordat de vierde beursvloer van de Winterswijkse Uitdaging van start gaat is de eerste match gemaakt. De Winterswijkse Uitdaging heeft de nieuwe rotonde op de Groenloseweg geadopteerd.

WINTERSWIJK - Het idee komt van de Uitdaging. Tijdens een overleg, waar ook wethouder Ilse Saris bij aanwezig was, kwam oa het onderhoud van de wegen in Winterswijk ter sprake. De vergadering was van mening dat de entree van Winterswijk aan de Groenlose kant wel wat fraaier mocht zijn. Spontaan is toen het idee ontstaan om de nieuwe rotonde op de Groenloseweg te adopteren.

Na een voortreffelijk verlopen overleg met de afdeling openbaar groen werden een tweetal tuiniersbedrijven en een architect bij het plan betrokken. Tuiniersbedrijf WijcoGroen en Kersten Hoveniersbedrijf zegden spontaan hun medewerking toe. Intussen had architect René Scholen een kunstwerk ontworpen. Probleem was echter dat de financiering van het kunstwerk in eerste instantie niet goed leek te komen.

Kunstwerk
Uiteindelijk heeft Smederij Bosman toegezegd het kunstwerk te willen maken. Tevens zal Bosman ook de kosten van het kunstwerk voor haar rekening nemen. De door René Scholten ontworpen beelden vertegenwoordigen symbolisch de doelen van de Winterswijkse Uitdaging. Vier personen die elkaar de hand reiken en dus samenwerken. Zij verbinden als het ware de ene kant van de rotonde met de andere kant.

De beplanting zal dusdanig uitgevoerd worden dat het lijkt alsof je, komende vanuit Groenlo, van het mooie buitengebied van Winterswijk het geordende dorp binnen komt rijden. Tijdens de beursvloer zal de match tussen de Gemeente Winterswijk en de Winterswijkse Uitdaging door notaris Erik Oostrik bezegeld worden. Het ontwerp en de aanleg vertegenwoordigen een maatschappelijke waarde van bijna  20.000 euro.

Maatschappelijk betrokken
Bedrijven geven vaak aan dat men bijna dagelijks over sponsoring benaderd wordt. Soms is het lastig om daarin de juiste keuzes te maken. Nee verkopen doet men eigenlijk liever ook niet. Dat sponsoring en maatschappelijk betrokken ondernemen ook anders kan wordt door Joost Bosman, Luuk Assinck, Stephan Kersten en René Scholten, door deze match aan te gaan, bewezen. Het is goed voor hun bedrijf en ook goed voor heel Winterswijk. De ontwerpen zijn inmiddels naar de provincie gestuurd. Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd de goedkeuring binnen zal zijn en men met de werkzaamheden kan gaan beginnen.

Menskracht, materialen en middelen
Op de maatschappelijke Beursvloer van 15 september in de Storm biedt de Uitdaging ook andere maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van menskracht, materialen en middelen worden, met gesloten beurs, door het bedrijfsleven opgelost. In twee uur tijd onderhandelen men samen over vraag en aanbod. Verenigingen en stichting bieden op hun beurt een tegenprestatie welke past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf.
Maatschappelijk Betrokken Ondernemers willen graag in contact komen met maatschappelijke organisaties die iets hebben aan hun steun en die ook passen bij het karakter van hun bedrijf. Dit kan op de Beursvloer in Winterswijk.

Contact
Onder het motto "Geen contract, maar contact" biedt de Winterswijkse Uitdaging verenigingen, stichtingen en scholen de gelegenheid om in contact te komen met Winterswijkse bedrijven. Enerzijds om kennis te maken met elkaar en anderzijds om elkaar te ondersteunen. Ontmoetingen tussen mensen met verschillende achtergronden die elkaar veel te bieden hebben. Bijzondere ontmoetingen die bijzondere matches op kunnen leveren. De match van de rotonde tussen deze vier jonge maatschappelijk betrokken ondernemers en de Gemeente Winterswijk is daar een mooi voorbeeld van.


Foto: Sonny Krosenbrink Videografie

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox