Logo winterswijkseweekkrant.nl


Foto: PR

Their Finest bij Filmhuis


In de tweede wereldoorlog krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een beetje een vrouwelijke inslag moeten hebben. Met de mannen strijdend aan het front, werken veel vrouwen in de industrie en op andere plekken waar de mannen zijn weggevallen. De mannelijke Britse scenaristen blijken niet gewend om te schrijven voor het achterblijvende, overwegend vrouwelijke publiek.

Catrin Cole staat voor een behoorlijke klus als haar idee voor een dramatische propagandafilm goedkeuring krijgt van het ministerie. Samen met filmproducent Buckley en een groep filmmakers krijgt ze de opdracht om deze film te verwezenlijken. Haar filmproject over de heroïsche evacuatie bij Duinkerken groeit haar al snel bijna boven het hoofd. Ze moet zichzelf staande houden in een mannenwereld, krijgt te maken met ijdele acteurs, jaloerse scenaristen en wispelturige producenten.

Romantische driehoeksverhouding
De film moet niet alleen de Britse strijdbaarheid opkrikken, maar ook de Amerikanen tot de geallieerde zaak verleiden. De zaak wordt nog gecompliceerder door een romantische driehoeksverhouding tussen Catrin en Buckley. Naarmate het script vordert, en de acteurs oefenen op hun tekst en zang, krijgt de beoogde film 'The Nancy Starling' ook daadwerkelijk gestalte.

'Their Finest' is een degelijke, lichtvoetige film. Een romantisch drama waarin Britse topspelers de rollen vertolken. Met Londen als decor laat de film mooi zien hoe in de periode 1940-1945 films werden gemaakt.Their Finest

Their Finest is op 19 september om 18.30 en 21.00 uur te zien bij Filmhuis Winterswijk in Skopein.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox