Logo winterswijkseweekkrant.nl


18e Paardenvierdaagse in het Woold voor ruiters en koetsiers

WOOLD - Dit jaar wordt voor de 18e maal de Paardenvierdaagse in het Woold bij Winterswijk georganiseerd door de Stichting Aangespannen Rijders Woold. Het evenement vindt plaats van maandag 3 juli tot en met donderdag 6 juli. Men kan ’s avonds starten tussen 18.00 uur en 19.30 uur op het terrein van de familie Oonk aan de Esselinkhoekweg 5 in het Woold.

De routes zijn ongeveer 20 km lang en gaan elke avond een andere richting uit. Zo rij je als het ware een klavertje vier om het start- en finish terrein. Tijdens de rit is er een stop waar de deelnemers koffie/fris aangeboden krijgen. Deelnemers die tenminste drie avonden meerijden krijgen een aandenken.

Het is in al die jaren uitgegroeid tot een evenement waar vele menners en ruiters aan deelnemen. Zij komen vanuit alle windstreken. Veel deelnemers hebben voor henzelf en hun paard onderdak gevonden en blijven overnachten op een camping, in een pension of B&B. Zij genieten van de mooie omgeving en combineren zo hun vakantie met de vierdaagse.

Routes
De eerste avond gaat men richting Miste en is de pauzeplaats aan de Heenkamppieperweg 14 in Miste. Dinsdagavond gaat de route richting Corle en is de stop aan de Mentinkweg 9 in Corle. Woensdagavond gaan we richting Ratum/Vosseveld en is de pleisterplaats aan de Gossinkweg 8 in Henxel. De laatste avond zal de route grotendeels in het Woold blijven en is het rustpunt aan de Kuipersweg 7. Toeschouwers kunnen bij deze pauzeplekken komen kijken naar de vele rijders en allerlei paarden en pony’s bewonderen. Voor hen is ook de mogelijkheid om iets te drinken.

Deelnameformulier kan men aanvragen per mail: paardenvierdaagsewoold@hotmail.com of telefonisch 0543-564498. De organisatoren wijzen deelnemers erop om aandacht te schenken aan de zichtbaarheid voor medeweggebruikers (reflectors/reflecterende kleding)

Reageer als eerste
Meer berichten