Logo winterswijkseweekkrant.nl


Joyce Tankink wint viswedstrijd

Afgelopen zondag was het weer zover, de dames van de WHV De Karper mochten plaats nemen op de viskoffer om met de hengel van hun partner de traditionele viswedstrijd voor de dames te vissen. Met het jaar worden een aantal dames fanatieker en gaan zelfs voorafgaand aan de wedstrijd een of meerdere keren trainen, tenslotte wil je toch meer vangen dan je man die vaak met verhalen over gigantische vangsten thuis komt.

Na het loten mochten de 9 deelneemsters hun stek opzoeken en konden de heren de boel opbouwen en de dobber uitloden, na het beginsignaal werden al snel de eerste visjes gevangen en later zelfs een aantal grote brasems. Na 2 uur vissen bleek dat de dames beduidend meer hadden gevangen dan de heren bij een wedstrijd de dag ervoor, reden voor een aantal welgemeende opmerkingen aan het adres van de heren.

Nadat de weegploeg alle vis had gewogen en geteld kon de eindstand opgemaakt worden, er werden 130 vissen gevangen met een totaal gewicht van 8550 gram.

De organisatie had voor de grootste vis één meter braadworst beschikbaar gesteld, omdat Joyced Tankink en Roefi Bukovak beide een brasem van 50cm gevangen hadden moest deze prijs gedeeld worden, gelukkig had de slager de lengte verkeerd gemeten en konden beide één meter worst mee naar huis nemen.

Alle deelneemsters gingen met een goed gevulde tas met vlees naar huis en zien nu al weer uit naar de volgende wedstrijd in 2018.

Uitslag

1 Joyce Tankink                 3930 gram , 11 vissen

2 Roefi Bukovac                 1730 gram , 18 vissen

3 Lies Medze                         1280 gram , 1 vis

4 Stien Vredenberg                370 gram , 34 vissen

5 Ans Kolkman                 490 gram , 26 vissen

6 Ute Pelzer                         370 gram , 25 vissen

7 Marianne Staverman         150 gram, 6 vissen

8 Marion Klapwijk                 120 gram , 5 vissen

9 Dinie Veldman                 110 gram , 4 vissen

Reageer als eerste
Meer berichten