Logo winterswijkseweekkrant.nl


Foto: Jan Nekkers

Tikken, drummen, roffelen… slagwerkworkshops bij Excelsior

WINTERSWIJK - Speciaal voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn in slagwerk worden de komende weken workshops gegeven. Dit in het kader van het Wijkbeweegprogramma van Actief in Winterswijk. De workshops worden gegeven door de enthousiaste en ervaren slagwerker Tjomme Oonk van muziekvereniging Excelsior. Tjomme leidt al enkele jaren, vol enthousiasme de jeugdslagwerkgroep van Excelsior. Hierbij komen zijn enthousiasme, zijn slagwerk-skills en zijn opleiding als onderwijzer perfect samen.

Tijdens de workshops wordt er geoefend met ritmes en samenspel en natuurlijk mogen de deelnemers verschillende percussie-instrumenten uitproberen. Een mooie gelegenheid om eens uit te proberen wat slagwerk is en hoe leuk muziek maken is. De workshops zijn op 21 en 28 juni van 16.00 tot 17.00 uur in MFA Pelkpark aan de Hakkelerkampstraat 55.

Eén jaar contributievrij
Deelname aan de workshops is gratis en vrijblijvend, maar voor iedereen die besluit om door te gaan met slagwerk, lid te worden van de vereniging en lessen te volgen aan de muziekschool Boogie Woogie, heeft Excelsior een hele mooie actie. Slagwerkleden hoeven namelijk het eerste jaar geen contributie te betalen! Deelname aan de samenspelgroep Pretteketet en andere leuke activiteiten van de vereniging is dus geheel gratis!

Slagwerk bij Excelsior
De slagwerkgroep van Excelsior kenmerkt zich door het enthousiasme en de gedrevenheid van de muzikanten. De afgelopen jaren heeft de groep, onder leiding van instructeur Rutger Jansen, twee spectaculaire grote slagwerkshows gegeven in theater de Storm. Daarnaast is de groep present bij diverse (straat)optredens. Om mee te kunnen spelen met de slagwerkgroep is een B-diploma vereist. Tijdens het eerste lesjaar aan de muziekschool kan worden deelgenomen aan de samenspelgroep Pretteketet bij Excelsior.

Na een jaar stroomt een leerling door naar jeugdslagwerkgroep om de kneepjes van het vak te leren. Benieuwd wat de slagwerkgroep nu eigenlijk doet? Kom gerust eens kijken bij een repetitie van de (jeugd-) slagwerkgroep op woensdagavond in MFA Pelkpark. Meer info over de slagwerkafdeling van Excelsior is te vinden op www.excelsior-winterswijk.nl

Reageer als eerste
Meer berichten