Logo winterswijkseweekkrant.nl


Volksfeest in Meddo

MEDDO - Op vrijdag 23 juni barst het jaarlijkse volksfeest in Meddo weer los, het belooft  tot en met zondag 25 juni weer een groot feest te worden.

Het volksfeest Meddo begint vrijdag met reveille blazen door een paar leden van muziekvereniging Sint Jan. Aansluitend vertrekt rond 9:30 uur de optocht, waarin zowel grote als kleine wagens te bewonderen zijn. Na de optocht zal voorzitter Wilfried Bomers het feest openen. De vrijdagmorgen is gereserveerd voor de kinderspelen voor kinderen van de basisschool. Ook wordt er een begin gemaakt met de volksspelen en het kleine vogeltjesschieten. In de middaguren treedt de band: ‘Rockebilly CC Jerome trio’op in de tent. De entree is gratis. ’s Avonds zal er bij Spiekerman een optreden van zanggroep ‘Colorful’ en conferencier ‘Peer’ zijn voor de senioren. In de feesttent zal vanaf 21.00u het feest losbarsten met de band ‘Premium’

Koningin uithalen
Zaterdagmorgen moeten de Meddonaren vroeg uit de veren om de koningin van 2016: Adelinde Siegerink-Bouwman uit te halen aan de Wormskampweg 11. De optocht zal om 8.30 uur vertrekken. Het traditionele vendelzwaaien zal dit jaar wederom bij het uithalen plaatsvinden.

Na terugkomst in Meddo zal bij de vogelstang de strijd worden aangegaan wie zich de nieuwe koning(in) en jeugdkoning(in) van Meddo voor 2017 mag noemen. Tevens gaan de volksspelen verder. In de middag treedt in de tent ‘Party Poppers’ op en voor de jeugd is er een disco in Elbekurkie. De band: ‘Steam’ treedt zaterdagavond op in de feesttent.

Fruhshoppen
Het zondagprogramma zal er anders uitzien dan de afgelopen jaren. Er wordt om 11.30 uur al gestart met het ‘Meddo’s fruhshoppen onder begeleiding van ‘de Hilgelander Musikanten’. Aansluitend zullen er de Meddo’s Oktoberfestspelen plaatsvinden waarin verschillende teams met elkaar de strijd zullen aangaan. De’ Oktoberfest dj’s’ zullen het feest afsluiten.

Reageer als eerste
Meer berichten