Logo winterswijkseweekkrant.nl


Foto: PR

Motocrossweekend in 't Rommelgebergte op 24 en 25 juni

WINTERSWIJK - In het weekend van 24 en 25 juni is 't Rommelgebergte weer het decor van motorcrosswedstrijden. Voor de achtste maal houdt MX Winterswijk hier op zaterdag de streekwedstrijden en op zondag de Nederlands kampioenschappen jeugd-motorcross. In diverse klasse wordt gestreden voor de felbegeerde nationale titel.

De zaterdag is het strijdtoneel voor de streekcrosswedstrijd, de wedstrijdencyclus van de Achterhoekse crossclubs. In Winterswijk wordt – na wedstrijden in Halle en Varsseveld – de derde van in totaal vijf wedstrijden gereden. De streekcrosswedstrijden zijn populair onder de crossers uit de regio en er ook dit jaar is er een goed gevuld veld.

Zes KNMV-klassen
Op zondag wordt de wedstrijd meetellend voor het Nederlands jeugdkampioenschap verreden. Achter het starthek komen verschillende KNMV-klassen aan bod. Er wordt gestreden in de klassen 50 cc 2-takt, 65 cc kleine wielen, 65 cc grote wielen, 85 cc kleine wielen, 85 cc grote wielen en de cup MX2. In deze klassen verschijnen de grootste nationale talenten aan de start.

De trainingen beginnen op zaterdag en op zondag om 9.00 uur. Het starthek valt op zaterdag rond 10.00 uur en op zondag rond 12.00 uur voor de eerste keer. De entree voor de jeugd tot 16 jaar is gratis en daarboven 5 euro.


Vrijwilligers
Voor de organisatie van het motorcrossweekend kan MX Winterswijk bogen op een grote groep vrijwilligers die het mogelijk maken dat de rijders hun wedstrijden kunnen afwerken, maar MX Winterswijk blijft ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via mx-winterswijk@hotmail.com of via 06-37444454.

Reageer als eerste
Meer berichten