Logo winterswijkseweekkrant.nl


Valerie Meershoek en Ties König in de nieuwste hockeyoutfit, te midden van de proostende kledingsponsors. De tenues kunnen weer vier jaar mee.  Foto: Han van de Laar
Valerie Meershoek en Ties König in de nieuwste hockeyoutfit, te midden van de proostende kledingsponsors. De tenues kunnen weer vier jaar mee. Foto: Han van de Laar

Hockeyclub Avanti zoekt het hogerop

"Met gepaste trots kunnen wij u vertellen dat het onze sponsorcommissie gelukt is voor de komende vier jaar weer kledingsponsors voor onze hockeytenues te vinden," vertelt Natalie de Roos voorzitter van Hockeyclub Avanti met trots. De kleding werd zaterdag gepresenteerd tijdens een speciaal champagneontbijt in het clubgebouw van Avanti.

(door Han van de Laar)

WINTERSWIJK - Ambities heeft Avanti voldoende. De club wil verder professionaliseren en zoekt het hogerop. Daarvoor is het bestuur verjongd en voormalige hoofdklassespeler John Haenen aangetrokken. Hij wordt coach van de senioren- en de juniorenteams. John is eerder zowel voorzitter als trainer geweest bij Avanti. Nu is hij nog coach van hockeyvereniging Haackey uit Haaksbergen. Met dat damesteam is hij kampioen geworden. Die ambitie heeft hij bij Avanti ook.

John: "We willen zowel met de heren als de dames binnen een paar jaar promoveren naar de derde klasse en wie weet meer. Daarvoor komt er vanaf komend seizoen een nieuw selectiebeleid. Dat begint al bij de jeugd." Maar John gaat verder: "Er zal aandacht worden besteed aan de looptechniek, daarvoor nemen we contact op met AV Archeus. We gaan met fysiotherapie proberen iemand weer sneller op de been te krijgen bij blessures en tevens voedingsadviezen geven."

Vijf sponsors
Dat Avanti een gezonde club is, blijkt wel uit de 316 leden die met veel plezier hun sport beoefenen. Het vinden van sponsors was niet echt moeilijk. Daarvoor hebben de leden van de sponsorcommissie Carine Pleiter, Idris Gussinklo, Danny Bussman, Henk-Jan Veldkamp en Marlies Schreurs zich met succes ingezet. Carine: "Voor de nieuwe kleding zijn er nu vijf sponsors. Twee hoofd- en drie subsponsors. Achterop het shirt staat Winterwarm, voorop Leemrijse dak & wandtechniek. Op de rechter- en linkermouw Horen en Zien. Peters installatietechniek op broek of rok en daar is ook nog plaats voor Fysio Jolien te Brake."

Danny: "De sponsors doen mee, omdat ze ons willen steunen. Dat is hun maatschappelijke bijdrage. Daarnaast is er ook wel vaak een band, omdat de kinderen bijvoorbeeld bij ons hockeyen. Dat is natuurlijk ook mooi. We zijn er erg blij mee."

Kledingfonds
De commissie zit niet stil, want ieder jaar moet het kledingfonds weer worden aangevuld, zodat er over vier jaar nieuwe kleding besteld kan worden. De outfit is samengesteld en onder gunstige condities besteld via sportzaak Leugemors en deze leverde zo ook een belangrijke bijdrage. Daarnaast zijn er nog veertig bedrijven die een reclamebord sponsoren. Ook de wedstrijdballen, tassen, trainingspakken en het scorebord worden gesponsord. Al met al is Avanti een tevreden club met sportieve wensen.

Reageer als eerste
Meer berichten