Logo winterswijkseweekkrant.nl


Natuurfotografie Winterswijk bij Boekhandel Kramer

WINTERSWIJK - De komende maanden staat de etalage van Boekhandel Kramer in het teken van Winterswijk en omgeving. Daarin zijn onder meer prachtige foto’s te zien van Petra van de Geer (Natuurfotografie Winterswijk). In de boekhandel zijn vier fotoboeken van deze natuurfotograaf verkrijgbaar, die gezamenlijk een mooi beeld geven van de natuur in de Achterhoek; het Nationaal Landschap Winterswijk.

Het eerste deel gaat over het ‘Het Korenburgerveen’ . In dit fotoboek is de uitgezette wandelroute fotografisch in prachtige en unieke beelden vastgelegd. Deel twee ‘Het Vragenderveen’ is speciaal gewijd aan het drie kilometer ten oosten van het Achterhoekse kerkdorp Vragender, liggende unieke hoogveengebied. Vorig jaar won deze natuurfotograaf de eerste prijs in de fotowedstrijd van Stichting Marke Vragender Veen. Het thema was ‘Vragenderveen, gewoon bijzonder’, met als juryrapport: ‘Meerdere elementen zijn gevangen in de winnende foto; zonsopkomst, met rijp nog op het land en een vlucht grauwe ganzen die net voor de zon langs vliegt’. Zoals een bestuurslid van deze stichting opmerkte; “Zo heb ik het veen nog nóóit gezien. Het lijkt wel Afrika!” . Het boek bevat een mooie impressie van dit uitzonderlijke natuurgebied gezien vanuit de visie van deze natuurfotograaf op dit unieke hoogveengebied.

Vlinders en libellen
‘Vlinders en libellen’ is het derde deel. In het voorjaar en de zomermaanden zijn er vele vlinder- en libellensoorten te bewonderen. Zo komt ook de zeldzame bosbeekjuffer en de bandheidelibel in grote aantallen voor bij beken en velden die in de omgeving van Winterswijk te vinden zijn.

Deel vier ‘Weg van water’ is een verzameling van eigenzinnige en abstracte natuurfoto’s met water als centraal thema. Zo zijn er zeer bijzondere foto’s van mist, nevel, beekstromen en dauwdruppels waar ze nauwelijks nog als zodanig zijn te herkennen. Hier wordt natuur als kunst fijnzinnig in beeld gebracht.

Een selectie van deze abstracte natuurkunst is ook te bewonderen in de expositie die vanaf 9 mei tot en met eind juni 2017 in het SKB (poligang 8) is ingericht. Op 2 juli staat deze natuurfotograaf op de Kunstmarkt Berenschot in Winterswijk.

Voor wie nu alvast meer wil zien van de uitgebreide en eigenzinnige natuurfotografie van Petra van de Geer, kan surfen naar de website www.natuurfotografiewinterswijk.nl .

Reageer als eerste
Meer berichten