• Alles
 • (4)
  Fiets-Wandeltocht
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Theater
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (6)
  Evenement
 • (8)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Meet up Groen Links Winterswijk 17 oktober: samen kiezen voor verandering

dinsdag 17 oktober 19:45 uur

Winterswijk - Groen Links doet mee in Winterswijk aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Een enthousiaste en actieve groep leden wil samen met iedereen die een Groen en Links, sociaal hart heeft de lokale verkiezingsthema’s bepalen. Dat doen we tijdens een Meet Up op dinsdag 17 oktober in Willinks in de Wooldstraat. Iedereen is welkom vanaf 19.45 uur.

Voor iedereen, iedereen doet mee

Tijdens de ledenvergadering waarop besloten is mee te doen aan de verkiezingen vlogen de lokale thema’s al heen en weer. We willen vooral een gemeente die de ruimte zoekt voor creatieve oplossingen die passen bij onze gemeente. Ja er zijn strikte toewijzingsregels maar wat kan het antwoord daarop zijn: tiny houses? Ja er zijn regels voor de bijstand. Maar hoe kunnen we door experimenten die regels verruimen zodat mensen wel zelfstandiger kunnen worden. Duurzaamheid, hoe zorgen we voor versnellen? Kunnen we mensen bij elkaar brengen, bijvoorbeeld in een lokaal deelautosysteem. Hoe zorgen we dat jonge ondernemers de ruimte krijgen en niet tegen bureaucratie aanlopen? Hoe zorgen sneller voor het opwekken van groene energie of energiesparing. Kunnen wel elkaar daarbij helpen?

Veel gaat goed, maar het kan altijd beter

Het gaat goed met Winterswijk. Maar niet met iedereen of voor sommigen is het leven moeilijker geworden. Denk maar aan onze jonge ondernemers, jongeren die een betaalbare woning zoeken. Ouderen die zorg nodig hebben maar voor wie de mooiste woonvoorzieningen onbetaalbaar zijn door de inkomenstoets. Groeiende eenzaamheid. De bereikbaarheid van de Achterhoek. De nog steeds groeiende bio-industrie met zijn uitwassen van voedselonveiligheid. Met duurzaamheid maken we kleine stapjes. Dat kan anders vindt Groen Links.

Verkiezingsprogramma

De hoofdlijnen van het verkiezingsprogramma staan vast. Groen Links staat voor een duurzame sociale samenleving. Maar de lokale thema’s en veranderingen die nodig zijn bepalen we niet achter het bureau maar samen met mensen die mee willen doen. Dat doen we tijdens de meet-up op 17 oktober. Iedereen is welkom. Je kunt ook via facebook: Groen Links Oost Achterhoek meepraten.


deel deze activiteit

Locatie

Grand cafe Willinks
Winterswijk
Wooldstraat 61