• Alles
 • (3)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (6)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Koningsdag rockt bij Café De Boemel

zaterdag 27 april 15:00 uur

Foto: Cafe De Boemel

Café De Boemel viert Koningsdag ook dit jaar weer op geheel eigen wijze. Net als in voorgaande jaren staat De Boemel weer garant voor een stevige portie rockmuziek. Maar liefst 3 bands gaan er samen met het publiek een gezellige, muzikale Koningsdag van maken.

Rond 15:00 uur wordt de middag geopend met De Bosban, een gezellige cover band die is voortgekomen uit een spin-off van de historisch vooral in Aalten bekende band Les Doremi/Daybreak. Na het uit elkaar vallen van Het Voorspel kwam zanger Menoedj Girbaran de band versterken en met de komst van toetsenist Daniel v.d. Graaf (ook ex Voorspel) besloot de band om haar muziek meer op haar eigen smaak af te stemmen en daarop het repertoire aan te passen. Daarbij hoorde volgens de band ook een nieuwe bandnaam. De Bosband bestaat verder uit Frans Kemperman (Bas, zang), Felix Amahorseija (Drums) en Alain Piek (Gitaar, zang). Het repertoire bestaat vooral uit Amerikaanse West-Coast rockmuziek uit midden/eind jaren 70 en begin van de jaren 80; Een genre dat vooral veel Top 2000 luisteraars bekend in de oren zal klinken. Daarbij komen bijv. bekende songs van o.a. The Eagles, Steely Dan, Pink Floyd, 10 CC, Steve Miller in een meer akoestische setting aan bod. Kenmerkend voor De Bosband is de meerstemmige zang.

Rond 20:00 uur is het tijd voor MC & the Johhnies, vijf Achterhoekers uit Winterswijk, Lichtenvoorde en Aalten die sinds twee jaar samen heerlijke blues, rock en folk-achtige covers spelen. O.a. geïnspireerd door Mike Plume, Sister Hazel en Blackberry Smoke! De band is twee jaar geleden ontstaan uit een aantal vrienden met een bandjesverleden die de koppen bij elkaar hebben gestoken. Met een wisseling van de wacht op bas hebben ze hetzelfde doel?! Heerlijke muziek maken voor zichzelf in een echte mancave en af en toe spelen voor een breder publiek in diverse cafés in de Achterhoek! MC & the Johnnies bestaat uit: Marnix Flikweert (bas), Mark Klein Gunnewiek (drum), Clemens Gebbink (zang/mondharmonica), Sjonnie Vriesen (gitaar) en John Koldeweij (gitaar/zang).

Als laatste is het om 22:00 uur e beurt aan de afsluiter Mass Rebellion, een Achterhoekse Rock coverband die het steviger werk niet schuwt. De drie heren en hun stoere frontvrouw staan voor de tweede keer samen met MC & the Johnnies in Café De Boemel. Bekende en minder bekende songs sieren de setlist. Iedere muzikant heeft zijn eigen unieke skills, prima ingrediënten voor een te gekke rock coverband die van elke gelegenheid een feest maakt. Dus zet je schrap voor een avond springen en beuken! Mass Rebellion bestaat uit: Tat (zang), Marko Buiting (gitaar), Mathias Neerhof (bas) en George Mokthar (drum).


deel deze activiteit

Locatie

Café De Boemel
Winterswijk
Spoorstraat