• Alles
 • (3)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (6)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Café de Stam staat in Paasweekend bol van live-muziek

vrijdag 19 april 21:00 uur

Foto: PR

Winterswijk - Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april staat Café de Stam bol van muziek. Vrijdag is de CD release show van Rise Above en zondag komt The Pat Mc Manus Band. Beide avonden trappen de bands om 21.00 uur af en is de entree vrij.

Vrijdag 19 april is de CD presentatie van de Winterswijkse formatie Rise Above, getiteld Painkiller. Deze avond worden zij ondersteund door twee andere bands, te weten Crashjaw en Swim or Drown.

Rise Above is een viermans hardcore/metal formatie uit Winterswijk en omstreken. Vrienden die elkaar kennen uit de tijd dat ze speelden in Disabuse en Cry of Terror. In 2016 werd het album All that is Solid uitgebracht. Na een line-up wissel werd in december 2018 wederom de White Noise Studio bezocht met Marlon Wolterink aan de knoppen. De zes song digipack cd met een harde directe sound wordt door WTF-Records uitgebracht met de titel Painkiller Het album heeft al enkele geweldige voorrecensies gehad en zal op deze avond zijn releasedatum vieren en deze avond te koop zijn.

Swim or Drown is een vijfkoppige hardcoreband uit Heerenveen opgericht in april 2008, beïnvloed door grote bands als Agnostic Front, Madball, Terror en Born ftom Pain. Na enkele brute shows namen ze hun eerste 4- song EP op in 2009. In 2010 volgde al snel hun full-length cd met 12 hardhitting songs. Hun single Hoesbusters, geinspireerd door de theme song van the Ghostbusters zag in 2012 het daglicht.

Crashjaw is een trio met hun roots in bands als Strike First en Inborn Affection, komen uit het oosten van het land. Met invloeden van bands als Biohazard, Slayer en Pro-Pain mag je da nook een mix verwachten van Hardcore en stevige Metal.Met al twee demo-cd's op zak volgt er binnenkort een nieuwe cd met zes nieuwe en vijfoude opnieuw opgenomen songs.Dit nieuwe album zal een agressievere en hardere sound laten horen. Deze oude honden zijn geen gewone band, zij mixen groovy en catchy tunes tot een sound die je kamer in een muzikale explosie veranderen.

Zaterdag 20 april keert de Ierse Pat Mc Manus terug in de Stam

The Pat McManus Band is een krachtig Blues/Rock trio, met als voorman de voormalig gitarist/violist van de Mama's Boys en van Celtus: Pat McManus. Hij wordt vergezeld door drummer Paul Faloon en de bassist Marty McDermot.

Pat McManus is misschien wel het meest bekend van zijn vroegere band Mama's Boys, waarin hij in de jaren tachtig speelde met zijn broers John en Tommy. Alhoewel ze in die dagen nog erg jong waren, werden ze al snel een bekende in de rockwereld en een van de bekendste uit Noord Ierland. Pat was in die dagen de drijvende én schrijvende kracht achter de band. In Ierland (en ws ook in de rest van de wereld) zijn ze het bekendst geworden door de nummer 1 hit Needle in the Groove. In de topjaren van de band speelden ze met bijvoorbeeld Bon Jovi, Sting, Ratt, the Scorpions, Hawkind, Thin Lizzy, Wishbone Ash, Deep Purple, Marillion, Rush,Twistered Sister en vele anderen. Door de jaren heen maakte de band 8 albums en scoorde verschillende hits in hun eigen land (Ierland), Amerika en Japan.

Door de onverwachte dood van Tommy McManus, bleven de broers Pat en John in 1994 verward achter. Ze wisten niet meer of ze nog verder konden met muziek maken. Na een tijd rust te hebben genomen gingen ze toch weer samen aan het werk. Ze vormden de groep "Celtus", waarmee ze een mix maakten van Ierse traditionele muziek, stevige rock én dance beats. Een contract met Sony Records was al snel een feit en namen ze vier albums op die zeer hoog gewaardeerd werden en dan ook verschillende nominaties en prijzen opleverden.

In 2001 besloot Pat terug te keren naar Ierland. In deze tijd schreef hij vooral muziek en teksten voor andere artiesten, films en televisieprogramma's door alle muziekgenres heen. Hij keerde terug naar zijn roots; ooit won hij als jongste violist ooit de All Ireland bij de volwassenenen en nu keerde hij terug als vertegenwoordiger van Noord Ierland op het prestigieuze "Smithsonian Festival" op het Witte Huis in Washinton.

In 2006 was Pat weer toe aan de Rock 'n Roll. Hij formeerde zijn eigen band, schreef en nam zijn eerste solo CD op. Pat's bandleden hebben een krachtige, rytmische stijl, die Pat's virtuoze gitaarspel perfect ondersteunen. Sterker nog (in de pers is het al wel eens benoemd); door het furieuze spel van drummer Paul Faloon en het fenomenale baswerk van Marty McDermot zou Pat het misschien ook wel eens wat rustiger aan kunnen doen. Echter; Pat doet het nooit rustig aan. Hij doet zijn bijnaan the Proffessor eer aan. Op het jaarlijkse Gallagher festival in Ballyshannon is Pat al vaak de hoofdact geweest vanwege zijn onnavolgbare manier van het vertolken van diens muziek. De band is door hun eigen geluid van Blues en Bluesrock met een vleugje Celtic, in staat iedere muziekliefhebber te vermaken.

Vol trots presenteert Café de Stam dan ook de Ierse gitaar- en vioolvirtuoos Pat McManus en zijn band.

 


deel deze activiteit

Locatie

Café de Stam
Winterswijk
Misterstraat