• Alles
 • (2)
  Film
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (3)
  Theater
 • (2)
  Religie
 • (2)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

Drie jonge schrijfsters op Independent Day bij boekhandel Kramer

zaterdag 25 mei 11:00 uur

Hester den Boer Foto: PR

Winterswijk - Op zaterdag 25 mei vindt de derde Independent Bookstore Day in Nederland plaats. Die dag vieren we de fysieke boekwinkel en de lezer. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten. Bij Boekhandel Kramer in Winterswijk komen op zaterdag 25 mei maar liefst drie vrouwelijke jonge schrijvers.

Om 11.00 uur vertelt Hester den Boer, onderzoeksjournalist en fotograaf. Na haar studie aan de UvA maakte ze diverse Rusland reizen. In januari verscheen haar boek Onderdrukt door de verlosser-een zoektocht naar Stalins erfenis in Rusland van nu. In het boek en tijdens de lezing belicht ze de verwerking van het Stalinistische verleden. Dat speelt nog steeds een grote rol in het Rusland van nu. Hoe kan het dat mensen bleven en blijven geloven in een leider die miljoenen mensen de dood is stuurde?

Om 14.00 uur vertelt Maartje Wortel. Maartje Wortel eeft al zes boeken op haar naam staan. Die werden allemaal gevolgd door een waslijst aan prijzen en nominaties. Haar laatste boek Dennie is een star wordt veelgeprezen. Ze schrijft columns en artikelen voor kranten en (literaire) tijdschriften. Ze werd ooit va de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze teveel verzon. Daar kan ze in de boekhandel smakelijk over vertellen.

Om 15.30 uur vertelt Heleen van der Kemp. Zij heeft Achterhoekse roots, zij groeide op in Dinxperlo. Heleen van der Kemp schrijft thrillers. Haar laatste boek Voor de meisjes gaat over het vergeten van het verleden en het beginnen van een nieuw leven. Heleen schrijft krachtige moderne politiethrillers.

Bijna 200 boekhandels doen mee

Bijna tweehonderd boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Van Maartje Wortel tot Bert Wagendorp; van illustrator Floor Rieder tot kinderboekenschrijver Ted van Lieshout; van taalkunstenaar Diggy Dex tot cabaretier Emilio Guzman. En dan rijden er ook nog eens vijftien surprise dichters in vijf auto's langs boekhandels door het hele land.

Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om zeventig exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, van onder anderen Brett Easton Ellis (speciaal vooruit op deze dag te krijgen), A.F.Th. van der Heijden (een exclusieve uitgave), Levi Weemoedt Esther Verhoef en Ottolenghi (gesigneerd), Maarten Biesheuvels Verhalen uit het gekkenhuis (luxe editie) Neerlands Hoop in Bange Dagen (zeer scherp in prijs verlaagd). Deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 25 mei dus, te koop.

Kijk op boekhandelkramer.nl of bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten in de buurt.


deel deze activiteit

Locatie

Boekhandel Kramer
Winterswijk
Wooldstraat 24