• Alles
 • (3)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (6)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Pat Mc Manus terug in de Stam

zaterdag 20 april 21:00 uur

Foto: PR

Zaterdag 20 april keert de Ierse Pat Mc Manus terug in café de Stam, aanvang 21.00 uur 

The Pat McManus Band is een krachtig Blues/Rock trio, met als voorman de voormalig gitarist/violist van de Mama's Boys en van Celtus: Pat McManus. Hij wordt vergezeld door drummer Paul Faloon en de bassist Marty McDermot.

Pat McManus is misschien wel het meest bekend van zijn vroegere band Mama's Boys, waarin hij in de jaren tachtig speelde met zijn broers John en Tommy. Alhoewel ze in die dagen nog erg jong waren, werden ze al snel een bekende in de rockwereld en een van de bekendste uit Noord Ierland. Pat was in die dagen de drijvende én schrijvende kracht achter de band. In Ierland (en ws ook in de rest van de wereld) zijn ze het bekendst geworden door de nummer 1 hit Needle in the Groove. In de topjaren van de band speelden ze met bijvoorbeeld Bon Jovi, Sting, Ratt, the Scorpions, Hawkind, Thin Lizzy, Wishbone Ash, Deep Purple, Marillion, Rush,Twistered Sister en vele anderen. Door de jaren heen maakte de band 8 albums en scoorde verschillende hits in hun eigen land (Ierland), Amerika en Japan.

Door de onverwachte dood van Tommy McManus, bleven de broers Pat en John in 1994 verward achter. Ze wisten niet meer of ze nog verder konden met muziek maken. Na een tijd rust te hebben genomen gingen ze toch weer samen aan het werk. Ze vormden de groep "Celtus", waarmee ze een mix maakten van Ierse traditionele muziek, stevige rock én dance beats. Een contract met Sony Records was al snel een feit en namen ze vier albums op die zeer hoog gewaardeerd werden en dan ook verschillende nominaties en prijzen opleverden.

In 2001 besloot Pat terug te keren naar Ierland. In deze tijd schreef hij vooral muziek en teksten voor andere artiesten, films en televisieprogramma's door alle muziekgenres heen. Hij keerde terug naar zijn roots; ooit won hij als jongste violist ooit de All Ireland bij de volwassenenen en nu keerde hij terug als vertegenwoordiger van Noord Ierland op het prestigieuze "Smithsonian Festival" op het Witte Huis in Washinton.

In 2006 was Pat weer toe aan de Rock 'n Roll. Hij formeerde zijn eigen band, schreef en nam zijn eerste solo CD op. Pat's bandleden hebben een krachtige, rytmische stijl, die Pat's virtuoze gitaarspel perfect ondersteunen. Sterker nog (in de pers is het al wel eens benoemd); door het furieuze spel van drummer Paul Faloon en het fenomenale baswerk van Marty McDermot zou Pat het misschien ook wel eens wat rustiger aan kunnen doen. Echter; Pat doet het nooit rustig aan. Hij doet zijn bijnaan the Proffessor eer aan. Op het jaarlijkse Gallagher festival in Ballyshannon is Pat al vaak de hoofdact geweest vanwege zijn onnavolgbare manier van het vertolken van diens muziek. De band is door hun eigen geluid van Blues en Bluesrock met een vleugje Celtic, in staat iedere muziekliefhebber te vermaken.

Vol trots presenteert Café de Stam dan ook de Ierse gitaar- en vioolvirtuoos Pat McManus en zijn band.

 


deel deze activiteit

Locatie

Café de Stam
Winterswijk
Misterstraat